zuinige vloot

winglet

Er zijn allerlei nieuwe technologieƫn en ontwikkelingen gaande in de luchtvaartindustrie. Zo komen er steeds schonere vliegtuigen op de markt.

transavia.com heeft geĆÆnvesteerd in winglets, vleugeltips die zorgen voor minder brandstofverbruik. Ook spoelen wij onze motoren op een betere manier dan voorheen. Dit zorgt eveneens voor lager brandstofverbruik.

Daarbij hebben wij een jonge vloot. Jonge toestellen hebben gemiddeld een lagere uitstoot dan oudere toestellen. Toestellen met de zuinigste motoren vliegen de langste afstanden en de meeste uren, en berekenen per vlucht wat de optimale hoeveelheid brandstof is die ze moeten tanken. 

Ondanks al deze maatregelen kan een vliegtuig helaas nog niet vliegen zonder uitstoot van broeikasgassen. Binnen de industrie en transport is de luchtvaartindustrie zeker niet de grootste vervuiler. De bijdrage van de luchtvaartindustrie aan broeikasgassen wereldwijd is circa 2% (bron: Natuur en Milieu Planbureau). We zien het als onze verantwoordelijkheid om uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen te verlagen, beheersen en te compenseren.

We bieden onze passagiers de mogelijkheid om hun vluchten te compenseren.