werken volgens het flex-combi concept

In mei 2010 heeft transavia.com haar nieuwe hoofdkantoor TransPort op Schiphol-Oost betrokken. Het is een prettige plek om te werken en op tijd even te ontspannen: veel licht, een binnentuin en lekkere en gezonde catering. In het nieuwe kantoor werken we volgens het zogeheten flex-combi concept, dat wij aanduiden met 'On the move'. We hebben geen vaste werkplekken meer, maar kiezen in de loop van de dag steeds de plek die het beste past bij het soort werk dat we gaan doen.

'On the move' rust op drie pijlers: de werkplek zelf, de technologie en het gedrag van mensen. Voor iedere pijler zijn er oplossingen die het beste passen bij het soort werk dat iemand op een bepaald moment doet.

  • Er zijn werkplekken om geconcentreerd te werken, om informeel te vergaderen of om even een  telefoontje te doen of de mail te checken.
  • We hebben de beschikking over passende ICT-technologie in de vorm van werkstations waarop iedere medewerker kan inloggen. Alle applicaties en bestanden staan op de centrale server. Door in te loggen krijgen medewerkers toegang tot standaardapplicaties, aangevuld met de applicaties die bij hun functie horen. Ook voor de telefoon moet worden ingelogd, zo kan een medewerker op iedere werkplek zorgen dat hij bereikbaar is.
  • 'On the move' vraagt ook om ander gedrag en nieuwe gedragsregels. Zo is het vooral zaak dat medewerkers zorgen dat zijzelf en hun informatie vindbaar zijn en dat zij werkplekken steeds leeg en schoon achterlaten voor de volgende gebruiker. 

Door ‘on the move’ te werken, denkt iedereen vooraf steeds eerst bewust na over wat hij of zij precies gaat doen. En of dat alleen moet, of samen met collega’s. Gevolg is dat iedereen doelgerichter aan de slag gaat en makkelijker, sneller en op een prettiger manier tot resultaat komt.