transavia.com zet winter met nieuwe bestemming Dubai in op winterzon

Schiphol, 16 april 2012

transavia.com start het winterseizoen 2012/2013 met de nieuwe bestemming Dubai. In het winterschema gaat de groei vooral naar winterzonbestemmingen. Het succesvolle aanbod wintersportbestemmingen was de afgelopen jaren al enorm gegroeid en blijft gehandhaafd. De stedenbestemmingen blijven het hele jaar boekbaar, dus ook de nieuwe steden vanaf Eindhoven en Amsterdam. Hiermee zal dit winterseizoen een groei  worden gerealiseerd van rond de 10%.
Het winterschema loopt van 1 november 2012 tot en met 31 maart 2013. transavia.com is 5 april jl. gestart met de ticketverkoop voor de winter. Dat is nog eerder dan vorig jaar, omdat gebleken is dat klanten graag hun wintervakantie vroegtijdig willen boeken.
Winterzon
De  nieuwe bestemming Dubai wordt al vanaf oktober 2012 2x per week vanaf Amsterdam  aangevlogen. Dubai is niet alleen een prima winterzonbestemming,  maar biedt ook vele entertainment en shopmogelijkheden. Tevens wordt het aantal vluchten naar met name de Canarische Eilanden (boekbaar vanaf juni) en Marokko opgevoerd. Hiermee speelt transavia.com in op de steeds grotere vraag naar winterzonbestemmingen.
Stedentrips met aantrekkelijkere schema’s
De vluchtschema’s naar stedenbestemming zijn sterk verbeterd, zodat  de verblijfsduur nog beter benut kan worden en een korte break of stedentrip voor de klant nog aantrekkelijker is. Zo wordt er juist vaker op vrijdag heen en zondagavond weer terug gevlogen. De stedenbestemmingen zagen vorig jaar een forse groei en is meer dan verdubbeld; deze lijn wordt doorgezet.  De  bestemmingen zijn het hele jaar boekbaar, inclusief de nieuwe steden Budapest vanuit Amsterdam en Berlijn, Lissabon, Istanbul en Valencia vanuit Eindhoven.
Wintersport
De luchtvaartmaatschappij heeft het afgelopen jaar een groei van 25% doorgemaakt in wintersportbestemmingen en blijft inspelen op de groeiende vraag naar short skibreaks. transavia.com is marktleider met ruim 50 vluchten in de week naar de belangrijkste wintersportgebieden, aangevlogen vanuit  de vier belangsrijkste Nederlandse luchthavens.
Het aantal vluchten vanaf Groningen naar Innsbruck wordt dit winterseizoen verhoogd van 1 naar 3x per week. Nieuw is dat Chambéry nu ook  1x per week vanaf Amsterdam wordt aangevlogen.
Kijk voor het complete winterschema op www.transavia.com.


Over transavia.com - transavia.com, onderdeel van de Air France/KLM Groep, verzorgt lijndiensten en chartervluchten naar ruim 95 bestemmingen, met name in en rondom het Middellandse Zeegebied en de belangrijkste wintersportgebieden. transavia.com onderscheidt zich door ‘low fare with care’ en biedt een aantrekkelijke basisprijs met additionele (betaalde) producten en diensten. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanuit Nederland vanaf de nationale luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en de regionale luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Groningen Airport Eelde. transavia.com opereert met Transavia France vanuit Parijs. Bijna 90% van de vliegtickets wordt via de website verkocht, met maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers. Daarmee behoort de low cost maatschappij tot de grootste internetwinkels van Nederland.
transavia.com is in 2012 tijdens de jaarlijkse Verenuitreiking, voor de vierde keer op rij door de Nederlandse reiswereld uitgeroepen tot de beste Low cost- en de beste Charterluchtvaartmaatschappij.

transavia.com is presenting partner van het CEV European Beach Volleyball Championship Final, die van 30 mei tot en met 3 juni 2012 wordt gehouden in Scheveningen; facebook.com/ekbeachvolleybal

voor informatie:

Corporate Communications
tel. +31 (0)20-604 6202
corpcom@transavia.com