Nieuwe commercieel directeur transavia.com

Schiphol, 15 mei 2012

Roy Scheerder zal per 1 augustus a.s. als nieuwe commercieel directeur  het transavia.com team versterken. Hij vervangt de huidige commercieel directeur Willem Hondius. Roy Scheerder is sinds 1999 in dienst van de KLM Groep. Roy heeft groot deel van zijn carrière een belangrijke rol gespeeld in de e-commerce ontwikkelingen van KLM. Daarmee heeft hij een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de innovatie en effectiviteit van KLM op dat gebied.
Sinds 2009 is Roy Scheerder  VP Marketing KLM Nederland. In die rol is hij verantwoordelijk voor alle aspecten van de marktbewerking in de Nederlandse markt. In zijn nieuwe functie zal Roy samen met het commerciële management team het voortouw nemen om transavia.com commercieel verder te ontwikkelen. Nieuwe initiatieven moeten met name de groei-ambities in het lijndienst-/low fare segment de komende jaren waarmaken.
Willem Hondius, de huidige commercieel directeur, zal deze zomer naar Nairobi in Kenia verhuizen. Daar wordt hij voor Air France KLM de General Manager Oost Afrika. Voor de Groep is Afrika een belangrijk gebied, zeker met de recente verdere uitbreiding van de samenwerking met Kenia Airways.
Willem Hondius werkt 13 jaar bij transavia.com. Hij heeft in die periode veel betekend voor de organisatie. In de laatste zes jaar heeft Willem als aanvoerder van het commerciële team hieraan een  goede en belangrijke richting gegeven.

Over transavia.com

transavia.com, onderdeel van de Air France/KLM Groep, verzorgt lijndiensten en chartervluchten naar ruim 95 bestemmingen, met name in en rondom het Middellandse Zeegebied en de belangrijkste wintersportgebieden. transavia.com onderscheidt zich door ‘low fare with care’ en biedt een aantrekkelijke basisprijs met additionele (betaalde) producten en diensten. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanuit Nederland vanaf de nationale luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en de regionale luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Groningen Airport Eelde. transavia.com opereert met Transavia France vanuit Parijs. Bijna 90% van de vliegtickets wordt via de website verkocht, met maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers. Daarmee behoort de low cost maatschappij tot de grootste internetwinkels van Nederland.
transavia.com is in 2012 tijdens de jaarlijkse Verenuitreiking, voor de vierde keer op rij door de Nederlandse reiswereld uitgeroepen tot de beste Low cost- en de beste Charterluchtvaartmaatschappij.

transavia.com is presenting partner van het CEV 2012 Beach Volleyball European Championship Final, die van 30 mei tot en met 3 juni 2012 wordt gehouden in Scheveningen; facebook.com/ekbeachvolleybal


voor informatie:

Corporate Communications
tel. +31 (0)20-604 6202
corpcom@transavia.com