transavia.com blijft groeien en verstevigt citytrip positie

Schiphol, 17 september 2013

Vanaf vandaag, dinsdag 17 september 2013, start transavia.com de ticketverkoop voor de zomerdienst 2014. De luchtvaartmaatschappij zet met het zomerschema 7% meer capaciteit in. Dat zijn 225.000 meer stoelen dan vorig jaar. De extra stoelen worden voornamelijk op nieuwe bestemmingen ingezet, om onder andere het aanbod aan  stedentrips en korte vakanties uit te breiden.  Hiermee verstevigt  transavia.com zijn positie als citytrip specialist. Daarnaast worden frequenties verhoogd naar zonbestemmingen waarbij vooral  Griekenland en de Balearen meer worden aangevlogen. De groei zet zich door in lijn met de strategie.

Met het nieuwe vluchtschema zijn bij transavia.com vanuit Nederland meer dan 100 bestemmingen direct boekbaar en worden meer dan 133 routes aangeboden.  Daarmee behoudt transavia.com zijn leidende positie als vakantievervoerder in Europa. Het zomerschema loopt van 1 april tot en met 3 november  2014.

Nieuwe routes - transavia.com opent komende zomer interessante nieuwe routes  vanuit Nederland. Nieuw en terug van weggeweest is de populaire Griekse bestemming Thessaloniki, die vanuit Amsterdam Airport Schiphol 3 keer  per week wordt aangevlogen.  Turijn, nieuw vanaf deze  winter, wordt doorgevlogen in de zomer,  4 keer per week .
Vanaf Rotterdam The Hague Airport blijft de nieuwe winterbestemming Marrakech ook in de zomer boekbaar, 3 keer per week.
transavia.com biedt de bestemmingen Athene en Innsbruck het nieuwe zomerseizoen ook vanaf Eindhoven Airport aan, respectievelijk 3 en 2 keer per week.

Naar Ibiza, Palma de Mallorca, Porto en Berlijn worden extra frequenties ingezet.
Voor de bestemming Venetië verhuist transavia.com voor alle vluchten naar het vliegveld Marco Polo, aan de rand van de stad. Dit vergroot de reisbeleving en verhoogt het gemak voor de klant die nu nog sneller van zijn citytrip kan genieten. Bij transavia.com is alles er op gericht de reis van de klant zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken.

Mattijs ten Brink, algemeen directeur transavia.com: ”Vanaf 1 augustus heb ik het stokje van algemeen directeur transavia.com overgenomen van Bram Gräber. Ik zal de gekozen strategie voortzetten, waarbij de belangrijkste thema’s zullen zijn groei, klantbeleving en winstgevendheid. Groei is belangrijk om onze concurrentiekracht te vergroten. Dat doen we samen met de airports, maar ook met onze touroperatorpartners. Daarnaast moeten we onze belofte naar de klant kunnen waarmaken, waarbij we de meeste en leukste bestemmingen blijven bieden. En met het nieuwe zomerschema brengen we onze passagiers naar meer dan 100 meest leuke bestemmingen. Maar ook het proces moet zo makkelijk, persoonlijk en relevant mogelijk zijn. Daar werken we hard aan met ons nieuwe e-commerce platform.  Alles draait om het verbeteren van de klantbeleving. En de klant wil meer, vaker, anders, slimmer, transparanter, eerlijker en leuker. En daar spelen wij met ons product op in.”

Over transavia.com - transavia.com, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep, verzorgt lijndiensten en chartervluchten naar  meer dan 100 bestemmingen, met name in en rondom het Middellandse Zeegebied en de belangrijkste wintersportgebieden. transavia.com onderscheidt zich door ‘low fare with care’ en biedt een aantrekkelijke basisprijs met additionele (betaalde) producten en diensten. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanuit Nederland vanaf de nationale luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en de regionale luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Groningen Airport Eelde. transavia.com opereert met Transavia France vanuit Parijs.
Bijna 90% van de vliegtickets wordt via de website verkocht, met maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers. Daarmee behoort de low cost maatschappij tot de grootste internetwinkels van Nederland.
transavia.com is in 2013 tijdens de jaarlijkse Verenuitreiking, voor de vijfde keer op rij door de Nederlandse reiswereld uitgeroepen tot de beste Low cost- en de beste Charterluchtvaartmaatschappij.

Voor informatie:

Corporate Communications
tel. +31 (0)20-604 6202
corpcom@transavia.com