16-jarige wint: ‘daar word je vrolijk van’ nieuwe slogan transavia.com

Schiphol, 3 april 2011

transavia.com gebruikt vanaf vandaag als nieuwe slogan: ‘daar word je vrolijk van’. De 16-jarige Robert van der Vlies bedacht de slogan in de wedstrijd ‘transavia.com zoekt slogan’. Maar liefst 110.000 inzendingen volgden op de oproep van transavia.com om ter gelegenheid van haar groei en uitbreiding dit seizoen, mee te denken hoe het beste het transavia.com gevoel te benoemen. Bij deze actie werd naast de speciale microsite intensief gebruikt gemaakt van social media zoals Facebook.

Niet alleen het aantal inzendingen was overweldigend, maar ook de actie “vind je slogan”, waarbij mensen tickets konden winnen als ze hun slogan terugvonden op één van de 1000 unieke abri’s die verspreid hingen door Nederland, leidde tot 80 inzendingen. Eén behulpzame man legde 127 abri’s vast om zo anderen te helpen. En niet de beloofde 10, maar alle inzendingen werden beloond met twee tickets.

De actie “transavia.com zoekt slogan” is onderdeel van de strategie van transavia.com die gericht is op 10% groei, uitbreiding vanuit de regio en 6 nieuwe bestemmingen. Met de aangescherpte postionering wil de luchtvaartmaatschappij benadrukken dat ze samen met de klant nog beter wil worden. Dat betekent nog meer naar de klant luisteren, betere service bieden en meer keuze geven, tegen een aantrekkelijk basisprijs.

De nieuwe slogan onderstreept het enthousiasme, betrokkenheid en oprechtheid van het merk transavia.com. Een geheel door het publiek gedreven nieuwe slogan sluit hier goed bij aan.
De winnende slogan is uiteindelijk gekozen uit tien nominaties. De gelukkige winnaar is Robert van der Vlies. Hij sleept de hoofdprijs in de wacht: een jaar lang onbeperkt vliegen voor 2 personen. Ook is het vliegtuig waarop de slogan staat met zijn naam gedoopt. De 9 overige genomineerden winnen ieder 11 retourtickets om met een groep vrienden / vriendinnen op reis te gaan naar een van onze bestemmingen.

De feestelijke prijsuitreiking vond plaats op zondag 3 april in Hangaar 5 van transavia.com op Schiphol-Oost. De bekende magician Hans Klok onthulde de winnende slogan op spectaculaire wijze.
Deze uitreiking is vandaag te bekijken bij Life4you vanaf 17.30 uur op RTL4.

voor informatie:

Corporate Communications
tel. +31 (0)20-604 6202
corpcom@transavia.com