transavia.com deelnemer Travelport Merchandising Platform

Langley, UK and Amsterdam, The Netherlands: 17 September, 2013

Travelport en transavia.com sluiten vandaag een distributieovereenkomst waarbij transavia.com de volgende lowcost-luchtvaartmaatschappij wordt binnen Aggregated Shopping van het in april gelanceerde Travelport Merchandising platform. De budgetluchtvaartmaatschappij verzorgt charter- en lijnvluchten naar meer dan 140 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dankzij de overeenkomst met Travelport, een toonaangevende leverancier van distributiesystemen en e-commerce voor de wereldwijde reisindustrie, kunnen reisagenten voortaan naast de vluchten van transavia.com ook vooraf de bagage boeken. Dit garandeert een naadloos boekingsproces voor reisbureaus.
 
Travelport Aggregated Shopping voegt binnen hetzelfde scherm de zoekresultaten samen van traditionele
luchtvaartmaatschappijen die verbinden via ATPCO en budgetluchtvaartmaatschappijen en anderen die een API-verbinding hebben met Travelport. Aggregated Shopping geeft luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid om hun aanbod te distribueren op de manier die zij kiezen. Voor reisagenten geeft het juist de mogelijkheid om deze diensten te verkopen via een efficiënte workflow.
 
Roy Scheerder, Chief Commercial Officer transavia.com: "Het gebruik van Travelport Aggregated Shopping is een belangrijke stap om onze Europese groeiambities te realiseren. Het boeken van onze tickets met lage tarieven wordt makkelijker voor reisbureaus, omdat onze prijzen nu zichtbaar zijn samen met traditionele luchtvaartmaatschappijen en door de technologie is transavia.com te boeken in hetzelfde proces." 
 
Marco van Ieperen, General Manager Travelport Benelux: "Ik ben heel erg blij dat transavia.com Travelport heeft gekozen om haar distributiemogelijkheden te vergroten en de relatie met ons uitbreidt als een volledig geïntegreerde speler in Travelport Aggregated Shopping. Sinds de lancering van het platform in april zijn wij verheugd over de grote belangstelling van de luchtvaartindustrie. Maatschappijen zijn onder de indruk van onze flexibele aanpak die het mogelijk maakt informatie te verspreiden op hun manier."
 
Travelport Aggregated Shopping is in april gelanceerd. Luchtvaartmaatschappij easyJet maakt er als eerste gebruik van en is onder de indruk van de flexibiliteit die Travelport biedt. Sinds de start van de samenwerking heeft easyJet aangegeven dat de technologie een belangrijke rol speelt om het aantal boekingen van zakenreizigers te laten toenemen. Sindsdien maken Jet2.com, een toonaangevende budgetluchtvaartmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk, en Norwegian, de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in Scandinavië, eveneens gebruik van Travelport Aggregated Shopping. 
 
Het tweede product aangeboden door het Travelport Merchandising Platform, de Travelport Ancillary Services, wordt gebruikt door luchtvaartmaatschappijen zoals Air France, Alitalia, Aegean, Air New Zealand en KLM. Dit onderdeel biedt reisbureaus de mogelijkheid om binnen het platform extra producten en diensten te verkopen zoals toegang tot de lounge, stoelreserveringen en bagage en hoeft dit niet langer meer via de website van de vliegtuigmaatschappij.
 
Het derde product is Travelport Rich Content and Branding. Dat in de komende maanden wordt gelanceerd. Deze oplossing, momenteel in ontwikkeling bij verschillende partnerluchtvaartmaatschappijen, biedt luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid om hun producten effectiever op de markt te zetten en de luchtvaartmaatschappij zelf te laten bepalen hoe producten worden gepresenteerd aan reisbureaus.

Over transavia.com
transavia.com, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep, verzorgt lijndiensten en chartervluchten naar 100 bestemmingen, met name in en rondom het Middellandse Zeegebied en de belangrijkste wintersportgebieden. transavia.com onderscheidt zich door ‘low fare with care’ en biedt een aantrekkelijke basisprijs met additionele (betaalde) producten en diensten. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanuit Nederland vanaf de nationale luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en de regionale luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Groningen Airport Eelde. transavia.com opereert met Transavia France vanuit Parijs. Bijna 90% van de vliegtickets wordt via de website verkocht, met maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers. Daarmee behoort de low cost maatschappij tot de grootste internetwinkels van Nederland. transavia.com is in 2013 tijdens de jaarlijkse Verenuitreiking, voor de vijfde keer op rij door de Nederlandse reiswereld uitgeroepen tot de beste Low cost- en de beste Charterluchtvaartmaatschappij. 
www.transavia.com  
 
Over Travelport
Travelport biedt diensten voor organisaties binnen de internationale reisindustrie. Wereldwijd levert Travelport distributiesystemen (Global Distribution Systems - GDS’en), waaronder Galileo en Worldspan. Tevens biedt Travelport Airline IT Solution-software aan. Travelport heeft vestigingen in ruim 170 landen, heeft ongeveer 3.500 medewerkers in dienst en realiseerde in 2012 een netto opbrengst van meer dan 2 miljard dollar. 
www.travelport.nl
www.twitter.com/Travelport  

Voor informatie:

Corporate Communications
tel. +31 (0)20-604 6202
corpcom@transavia.com