transavia.com biedt met komst nieuw vliegtuig extra comfort voor passagiers en 3% lager brandstofverbruik

Schiphol, 17 april 2012

Vandaag voegt transavia.com het eerste nieuwe vliegtuig met Boeing Sky Interior en innovatieve E-Leather® stoelbekleding aan haar vloot toe. Naast meer comfort voor de passagier biedt dit vliegtuig ook 3% lager brandstofverbruik per stoel. Per vlucht wordt minimaal 200 liter kerosine bespaard. In mei van dit jaar en in 2013 en 2014 volgen nog 3 vliegtuigen met deze specificatie. Hiermee bekrachtigt de luchtvaartmaatschappij haar inzet om de vloot van transavia.com efficiënter en duurzamer te maken en het comfort voor de klant te verhogen.
De brandstofbesparingen komen tot stand door onder andere verbeterde motortechniek. Daarnaast heeft het toestel lichtere en slijtvastere koolstofremmen. De galleys zijn van een nieuw en lichter type, in de Atlas-standaard, deze passen bij nieuwe lichtgewicht trolleys die vanaf begin mei aan boord komen. Op het gebied van Avionics software wordt voor het eerst een systeem in gebruik genomen, waarbij in de toekomst de communicatie met de luchtverkeersleiding via tekstberichten in plaats van spraak kan plaatsvinden.
Bram Gräber, algemeen directeur: “Uiteindelijk draait ons bedrijf om de passagier en daarom ben ik er  trots op dat we vandaag een nieuw vliegtuig met Boeing Sky Interior en E-Leather® stoelbekleding aan onze vloot kunnen toevoegen. Een jonge en efficiënte vloot is, zeker in deze tijd met extreem hoge brandstofkosten zeer belangrijk en daarin blijven we investeren. Daarbij willen we voor de passagier de totale vluchtbeleving nog beter en vrolijker maken.”

Boeing Sky Interior
Het nieuwe Boeing Sky Interior zorgt voor een nog betere klantervaring. Het ontwerp van de cabine is ruimer van opzet en de bagagebakken zijn groter. Daarnaast geeft de moderne LED-verlichting een positief belevingsgevoel bij passagiers.

E-Leather®
De huidige stoelhoezen van stof worden vervangen door hoogwaardige E-Leather® stoelhoezen. Het innovatieve E-Leather® bestaat grotendeels uit restantstukken leer, gecombineerd met kunststof vezels. Het materiaal heeft de positieve eigenschappen van leer met een sterk verhoogde duurzaamheid ten opzichte van stof en het is aanmerkelijk lichter dan traditioneel leer. Het verhoogt voor de passagier het zitcomfort en de hygiëne. Daarnaast is E-Leather zeer duurzaam, bespaart het kosten voor schoonmaak en onderhoud en zijn door het lichtere materiaal de brandstofkosten lager.
De nieuwe hoezen zijn uitgevoerd in een uniek transavia.com ontwerp.

Over transavia.com - transavia.com, onderdeel van de Air France/KLM Groep, verzorgt lijndiensten en chartervluchten naar ruim 95 bestemmingen, met name in en rondom het Middellandse Zeegebied en de belangrijkste wintersportgebieden. transavia.com onderscheidt zich door ‘low fare with care’ en biedt een aantrekkelijke basisprijs met additionele (betaalde) producten en diensten. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanuit Nederland vanaf de nationale luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en de regionale luchthavens Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Groningen Airport Eelde. transavia.com opereert met Transavia France vanuit Parijs. Bijna 90% van de vliegtickets wordt via de website verkocht, met maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers. Daarmee behoort de low cost maatschappij tot de grootste internetwinkels van Nederland.
transavia.com is in 2012 tijdens de jaarlijkse Verenuitreiking, voor de vierde keer op rij door de Nederlandse reiswereld uitgeroepen tot de beste Low cost- en de beste Charterluchtvaartmaatschappij.

transavia.com is presenting partner van het CEV European Beach Volleyball Championship Final, die van 30 mei tot en met 3 juni 2012 wordt gehouden in Scheveningen; facebook.com/ekbeachvolleybal

voor informatie:

Corporate Communications
tel. +31 (0)20-604 6202
corpcom@transavia.com