transavia.com en Rotterdam The Hague Airport gaan samen voor groei

Rotterdam, 16 juni 2011

Vandaag hebben Bram Gräber, algemeen directeur transavia.com, en Roland Wondolleck, algemeen directeur Rotterdam The Hague Airport, de verlenging van hun samenwerkingsovereenkomst getekend. Hiermee verstevigen beide partijen de bestaande relatie en bevestigen zij hun gezamenlijke toekomststrategie.
Bram Gräber, algemeen directeur transavia.com: “We zetten met onze groeistrategie nu nadrukkelijk in op onze thuismarkt. Met name op de regionale luchthavens als Rotterdam The Hague Airport, waarop we de capaciteit met een derde hebben uitgebreid. We hebben het aantal gestationeerde vliegtuigen van 3 naar 5 gebracht en we vliegen deze zomer 7 nieuwe bestemmingen vanaf Rotterdam The Hague Airport. Met de nieuwe citytrip-bestemmingen, die het hele jaar boekbaar zijn, en de bestaande zon- en wintersportbestemmingen zijn we zowel voor de leisure passagier als ook voor de zakelijke reiziger interessant. Samen met de luchthaven Rotterdam The Hague Airport bieden we hen veel reisgemak voor een scherpe prijs.”
Roland Wondolleck, algemeen directeur Rotterdam The Hague Airport: “Rotterdam The Hague Airport en transavia.com bouwen al jaren op succesvolle wijze gezamenlijk aan een uitstekend netwerk dat Zuidwest Nederland verbindt met tal van Europese steden en regio’s. Onze inmiddels befaamde voordelen, de snelheid en het gemak waarmee passagiers bij ons in en uit hun vliegtuig gaan, leveren samen met de gunstig geprijsde vluchten van transavia.com duidelijk een product waar mensen graag gebruik van maken.
Steeds meer reizigers, zowel zakelijke als vakantiepassagiers stappen op onze luchthaven in het (transavia) vliegtuig. Ook de regionale economie vaart wel bij de hechte samenwerking tussen onze luchthaven en transavia.com. De werkgelegenheid op de luchthaven neemt bijvoorbeeld verder toe. Tegelijkertijd vormen Rotterdam en Den Haag voor meer buitenlandse bezoekers een gemakkelijk bereikbare en dus aantrekkelijke citytrip- of congresbestemming. En dat is natuurlijk óók weer goed voor de regionale econonomie.”

Over transavia.com
transavia.com, onderdeel van de Air France/KLM Groep, verzorgt lijndiensten en chartervluchten naar ruim 90 bestemmingen, met name in en rondom het Middellandse Zeegebied en de belangrijkste wintersportgebieden. transavia.com onderscheidt zich door ‘low fare with care’ en biedt een aantrekkelijke basisprijs met additionele (betaalde) producten en diensten. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanuit Nederland vanaf de nationale luchthaven Amsterdam Airport Schiphol en de regionale luchthavens Rotterdam-The Hague Airport, Eindhoven Airport en Groningen Airport Eelde. transavia.com opereert met Transavia France vanuit Parijs. Bijna 90% van de vliegtickets wordt via de website verkocht, met maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers. Daarmee behoort de low cost maatschappij tot de grootste internetwinkels van Nederland.
Over Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam The Hague Airport, 100% dochter van Schiphol Group, is de modernste regionale luchthaven van Nederland. Als gevolg van de parkeerfaciliteiten op loopafstand van de terminal, de snelle in- en uitcheckprocedures en het overzichtelijke luchthavengebouw is vliegen via Rotterdam The Hague Airport gemakkelijk en comfortabel. In 2010 maakten 1 miljoen reizigers gebruik van de luchthaven.
In 2011 biedt Rotterdam The Hague Airport keuze uit ruim 30 bestemmingen. Transavia.com voegde in april jl. maar liefst 7 nieuwe bestemmingen toe, te weten Madrid, Milaan, Wenen, Praag, Toulon, Montpellier en Biarritz. Eind 2011 wordt ook Chambéry als nieuwe wintersportbestemming geopend.

Corporate Communications
tel. +31 (0)20-604 6202
corpcom@transavia.com