transavia.com zet groei voort in winterseizoen

Schiphol. 12 april 2011

transavia.com start vanaf dinsdag 12 april de ticketverkoop voor het winterseizoen 2011-2012. De luchtvaartmaatschappij realiseert een groei van 35%. Dit komt met name door het toevoegen van meer stedentripbestemmingen zoals Madrid, Wenen, Praag, Milaan, Lissabon, Athene. En door de uitbreiding van het wintersportprogramma, met onder andere de nieuwe bestemming Zürich die vanaf Eindhoven Airport zal worden aangevlogen en de introductie van de nieuwe routes naar Innsbruck en Salzburg vanaf Groningen Airport.

Het winterschema loopt van 1 november 2011 tot en met 31 maart 2012. Door al in april met de verkoop van het winterseizoen te starten, speelt transavia.com in op de behoefte van de consument zijn wintervakantie vroegtijdig te kunnen boeken.

Met de uitbreiding van het netwerk en meer vliegen vanuit de regio zet transavia.com haar groeistrategie voort. De wintersportboekingen waren vorig seizoen al zeer succesvol met een forse stijging van bijna 50%. Met de nieuwe wintersportbestemming en routes, speelt transavia.com opnieuw in op de groeiende vraag naar short skibreaks. Door de capaciteit uit te breiden vanuit de regio, bedient transavia.com de gehele Nederlandse markt en de grensgebieden in België en Duitsland nog beter. Zo groeit de luchtvaartmaatschappij met meer dan 30% vanaf Rotterdam, verdubbelt het aantal vluchten vanaf Eindhoven en wordt nu ook vanuit Groningen naar Innsbruck en Salzburg gevlogen. De zes nieuwe bestemmingen waarmee deze maand is gestart, blijven het hele jaar te boeken. Hiermee voldoet transavia.com aan de groeiende vraag naar korte zonvakanties en stedentrips.

voor informatie:

Corporate Communications
tel. +31 (0)20-604 6202
corpcom@transavia.com