transavia.com verhuist op Schiphol terug naar vertrekhal 1

23 november 2010

Vanaf zondag 5 december 2010 gaat transavia.com haar volledige vertrekoperatie op Amsterdam Airport Schiphol weer vanuit Vertrekhal 1 uitvoeren. De afhandeling in Vertrekhal 3 wordt per deze datum geheel gestopt. Ook de Sales&Service desk van transavia.com verhuist mee naar Vertrekhal 1.


trolley Waar bevinden zich de check-in balies?
transavia.com krijgt in Vertrekhal 1 standaard de beschikking over de balierijen 3, 4, 5 en balierij 6 gedurende de vroege ochtendpiek. De balierijen van transavia.com zijn rechts in vertrekhal 1 te vinden.

Snel en gemakkelijk online inchecken
Via de website van transavia.com of via de website van de touroperator. Steeds meer touroperators bieden internet check-in voor transavia.com vluchten aan.
Passagiers met bagage en die online zijn ingecheckt kunnen direct doorlopen naar de ‘bagage drop off points’. Deze balies zijn speciaal bedoeld voor een snelle afhandeling van de bagage voor iedereen die al is ingecheckt. De drop off balies bevinden zich in Vertrekhal 1 en worden aangegeven op de displayschermen boven de balies.

Schengen en security
In Vertrekhal 1 bevindt zich ook de security controle voor het Schengen gebied. Dit houdt in dat de meeste passagiers direct na de check-in in dezelfde hal, door de controle kunnen lopen. Hier hoeft de passagier geen paspoort te laten zien.
Passagiers die reizen naar een niet Schengen land gaan door de paspoortcontrole in vertrekhal 2.
Het check-in personeel zal de passagier verwijzen naar de juiste controlepost.

Thuisreis
Bij terugkomst op schiphol verandert er niets. Dat houdt in dat de bagage zoals gebruikelijk opgehaald dient te worden in aankomsthal 1 of 2.

Waarom deze verhuizing?
Vertrekhal 1 is afgelopen 2,5 jaar ingrijpend verbouwd. Daarbij is de check-in capaciteit per balie vergroot en zijn de balies aangesloten op een innovatief bagagesysteem, waarbij de processen in de bagagekelder volledig worden aangestuurd door robots. Dit nieuwe systeem is zeer efficiënt en moet voor een optimale dienstverlening gaan zorgen.

  1   2   3   4  
-