huisdieren

transavia.com accepteert uitsluitend honden en katten. Uw hond of kat wordt vervoerd in het bagageruim in een kennel of in de cabine in een leeftas. Het vervoer van hond of kat is altijd voor risico van de passagier.

 • transavia.com vervoert alleen honden en katten vanaf een leeftijd van 3 maanden en 21 dagen.
 • Het is toegestaan om twee puppy's/kittens (indien familie) of een moeder en één puppy/kitten in één kennel te vervoeren.
 • Per passagier mag u één huisdier in de cabine meenemen en twee kennels in het vrachtruim (mits mogelijk binnen de algemeen gestelde limieten).
 • U moet in het bezit zijn van een paspoort voor gezelschapsdieren.
 • Op vluchten met vertrek vanaf Chambéry is het helaas niet mogelijk om een huisdier in het ruim bij te boeken.
 • Voor vluchten vanaf Dubai kunnen we alleen huisdieren in het ruim vervoeren als uw huisdier en kennel samen niet meer wegen dan 32 kg.

vervoer van uw huisdier van tevoren melden
Als u wilt reizen met een huisdier, dan kunt u dit online boeken. Omdat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is, raden wij u aan gelijk bij het boeken uw huisdier aan te melden. U heeft daarbij de volgende gegevens nodig: gewicht van het dier en de omvang van de (eventueel eigen) kennel. .

toeslagen en voorwaarden voor vervoer van een hond of kat

voorwaarden vervoerbagageruimcabine
tarief per enkele reis 60,- per kennel 40,- per leeftas of kennel
vervoerLuchtwaardige, geheel uit kunststof
bestaande kennel (conform IATA-regeling)
Afgesloten leeftas of kennel (cabin pet box). Huisdier mag nooit op een stoel geplaatst worden. De leeftas of kennel moet tijdens de gehele vlucht op de grond geplaatst worden en gesloten blijven.
afmeting kennel/ leeftasMaximale afmeting: lengte 102 cm x
breedte 69 cm x hoogte 76 cm
Maximale afmeting: lengte 47 cm x breedte 30 cm x hoogte 27 cm, bij overschrijding hiervan vervoer in vrachtruim.
maximaal gewichtHuisdier + kennel samen in totaal 75 kgHuisdier + tas/kennel samen in totaal 10 kgkennels voor vervoer
 • Een kennel moet voldoende ruimte bieden voor uw hond of kat om te kunnen staan (zonder de bovenkant te raken), te kunnen draaien en om comfortabel te kunnen liggen. Een kennel van metaal of hout is niet toegestaan. De bodem van de kennel moet voorzien zijn van een deken of kranten. Om veiligheidsredenen is het niet toegestaan om artikelen zoals speeltjes, knuffels en kluiven etc. in de kennel te vervoeren.
 • Voor vluchten vanuit Nederland: De speciale kennels zijn te koop bij SDBV (Schiphol dienstverlening B.V.), locatie: kelderplein tussen vertrekhal 1/2. Op Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport zijn geen kennels verkrijgbaar.
 • Voor vluchten vanaf Parijs-Orly: Het bedrijf Bagages du Monde, locatie: Orly Sud, porte G op de verdieping van de vertrekhal, is gespecialiseerd in het vervoer van speciale pakketten. Voor informatie over kennels kunt u contact met hen opnemen via +33 1 49 78 97 75.

voorbeelden
niet toegestaanwel toegestaan

paspoort en reisvereisten voor dieren
Een EU-verordening bepaalt dat honden en katten tijdens het verkeer tussen lidstaten vergezeld moeten gaan van een paspoort voor gezelschapsdieren.

Let op: uw huisdier moet verplicht een elektronisch identificatiesysteem (transponder) dragen, alleen een tatoeage volstaat niet meer.

Het paspoort moet aan de volgende eisen voldoen:
 • Het moet gegevens bevatten over rabiësvaccinaties: als het huisdier voor de eerste keer wordt ingeënt, of als men het huisdier opnieuw laat inenten nadat de oude rabiësinenting is verlopen, mag men pas 21 dagen na de inenting de grens over. De geldigheidsduur van de rabiësinenting wordt bepaald door de aanbeveling van de producent van het vaccin (de termijn staat in de bijsluiter).
 • Het moet vereiste gegevens bevatten over de gezondheidstoestand van het dier. Voor een geldige gezondheidsverklaring moet de rubriek 'klinisch onderzoek' ingevuld zijn.
 • Het moet rubrieken bevatten voor klinisch onderzoek en legalisatie, zodat de paspoorten ook gebruikt kunnen worden voor het verkeer van dieren buiten de EU.
Let op: voor Malta is aanvullend een bloedtest op rabies titer vereist.


Het paspoort dient te worden afgegeven door een door de bevoegde autoriteit aangewezen dierenarts. Het vervoer van het huisdier geschiedt voor risico van de passagier. Indien er geen paspoort voor gezelschapsdieren overlegd kan worden of wanneer een elektronisch identificatiesysteem ontbreekt, wordt het dier niet geaccepteerd op vluchten van transavia.com. Voor meer informatie over de importvoorschriften voor het huisdier kunt u contact opnemen met de ambassade van het land van bestemming

praktische tips
 • Regel zaken als inentingen en reisdocumenten altijd ruim van tevoren.
 • Houd er rekening mee dat sommige landen strikte quarantainebepalingen hanteren voor elk dier dat het land binnenkomt.
 • Bevestig een label met de naam van het dier en voederinstructies aan de zijkant van de kennel.
 • Laat uw huisdier al voor de vlucht wennen aan de kennel. Vijf dagen is meestal genoeg voor een dier om met de kennel vertrouwd te raken.
 • Geef uw huisdier niets meer te drinken binnen 4 uur voor vertrek.
 • Dieren kunnen last hebben van luchtziekte. Geef uw huisdier daarom geen voedsel binnen 12 uur voor vertrek.
 • Wij raden u sterk af om uw huisdier voor de reis te verdoven. Hierdoor zal het dier minder snel wennen aan zijn nieuwe omgeving en mogelijk afkoelen tijdens de vlucht.

hulphond
Voor hulphonden geldt een uitzondering. Blindengeleidehonden, hulphonden en reddingshonden worden gratis in de cabine geaccepteerd, ongeacht hun formaat.
meer informatie