Luchthaven Brussel Zaventem


faciliteiten op de luchthaven


  • allerlei restaurants & bars
  • verschillende winkels: last-minute benodigdheden voor de reis, geschenken voor partner en gezin
  • diensten: onder andere banken, bagageopslag en faciliteiten voor zakenreizigers

bereikbaarheid per auto


De luchthaven is makkelijk bereikbaar; Vanaf de Brusselse Ring volgt u de verkeersborden voor de Luchthaven van Zaventem. Houd wel rekening met extra drukte tijdens de spits.

bereikbaarheid met openbaar vervoer


Met de trein ligt de Luchthaven Brussel op minder dan twintig minuten van het stadscentrum van Brussel. Van 05:30 tot bijna middernacht, rijdt de Airport City Express vier maal per uur van de luchthaven naar Brussel Nord, Centraal en Zuid.
Informatie over de treintijden van alle Belgische en internationale treinen vindt u op de website van de Belgische Spoorwegen. Gebruik "Zaventem (Luchthaven)" als vertrekstation of als bestemming.

parkeren


De luchthaven Brussel biedt 24 uur per dag ruime parkeermogelijkheden zowel voor kort als lang parkeren. U vindt alle informatie en tarieven op de site van de luchthaven Brussel.

kort parkeren en lang parkeren
N.V. INTERPARKING S.A. biedt parkeerfaciliteiten aan voor meer dan 9.000 voertuigen vlak bij de terminal op de parkeerterreinen Front Park 1, 2 en 3.

lang parkeren
Car Hotel biedt mogelijkheden tot lang parkeren aan vlak bij de E19, en een gratis pendeldienst naar de passagiersterminal om de tien minuten. Kosten: € 13,- per dag, inclusief BTW, bewaking 24-uur per dag en verzekering. Reservering van een plaats voor uw wagen in het Car Hotel is verplicht, bij voorkeur 48 uur vooraf.

veiligheidsmaatregelen


Het is verboden om scherpe of puntige voorwerpen in de handbagage mee te nemen of in/op de kleding te dragen. Hiertoe behoren ook zakmesjes, (das)spelden, nagelvijlen, schaartjes, scheermesjes, etc. Zulke voorwerpen mogen wel vervoerd worden in de ruimbagage. Aanbevolen wordt om dergelijke voorwerpen voor het inchecken in uw ruimbagage te doen. Als de genoemde voorwerpen bij de veiligheidscontrole toch in uw handbagage worden aangetroffen, dient u hier afstand van te doen.
meer informatie over bagage
nieuwe regels voor vloeistoffen in uw handbagage