Maastricht Aachen Airport


Maastricht Aachen Airport

bestemmingen vanaf Maastricht


Op de Bestemmingenkaart ziet u alle bestemmingen van transavia.com vanaf Maastricht Aachen Airport.

bereikbaarheid per auto


Maastricht Aachen Airport is uitstekend bereikbaar per auto. U heeft geen last van files en u parkeert direct naast de terminal.

bereikbaarheid met openbaar vervoer


Per trein naar Sittard of Maastricht, vanaf NS station Maastricht of NS station Sittard met busbedrijf Hermes, lijn 61 (behalve op zondag, dan is het lijn 51). Uitstappen bij halte Maastricht Aachen Airport/Moorveld. De busrit van NS station Sittard naar de luchthaven duurt ongeveer 40 minuten. Van NS station Maastricht naar de luchthaven duurt ongeveer 20 minuten.

parkeren


Bij Maastricht Aachen Airport is parkeren goedkoop. U parkeert bovendien op loopafstand van de terminal. De ingang van de parkeerplaats vindt u naast het Mercure hotel (achter het ANWB tankstation). Dit is de parkeerplaats voor zowel kort- als lang parkeren. U kunt betalen met contant geld (euro's) of met creditcard (géén PIN). Voor de passagiersterminal mag u maximaal 30 minuten parkeren (tegen betaling). U vindt de tarieven op de site van Maastricht Aachen Airport.

faciliteiten op de luchthaven


Op het dak van de vertrekhal vindt u het luchthaventerras. Vanaf het luchthaventerras kunnen afhalers en wegbrengers hun familie en vrienden uitzwaaien of juist verwelkomen. Het luchthaventerras is boven op de vertrekhal gebouwd. Het Travel Inn restaurant is gevestigd op de eerste verdieping van de passagiersterminal. In de vertrekhal vindt u de Maastricht Aachen Airport Shop. Hier vindt u een uitgebreid assortiment aan dranken en rookwaren, boeken en tijdschriften. Ook heeft de shop een parfumerie-afdeling.

inchecken


Als u aankomt op de luchthaven, kunt u voor de ingang de bagage uitladen. Vervolgens meldt u zich bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt. De incheckbalies liggen vlak bij de ingang. Voor vakantievluchten moet u 1,5 uur van tevoren inchecken.

gevonden voorwerpen


Heeft u per ongeluk iets laten liggen in het vliegtuig of bent u op de luchthaven iets kwijtgeraakt, neemt u dan contact op met het afhandelingsbedrijf van de luchthaven: Maastricht Handling Services. Het kantoor van Maastricht Handling Services is gevestigd in de passagiersterminal en is dagelijks open van 06:00 tot 22:00 uur.

veiligheidsmaatregelen


Het is verboden om scherpe of puntige voorwerpen in de handbagage mee te nemen of in/op de kleding te dragen. Hiertoe behoren ook zakmesjes, (das)spelden, nagelvijlen, schaartjes, scheermesjes, etc. Zulke voorwerpen mogen wel vervoerd worden in de ruimbagage. Aanbevolen wordt om dergelijke voorwerpen voor het inchecken in uw ruimbagage te doen. Als de genoemde voorwerpen bij de veiligheidscontrole toch in uw handbagage worden aangetroffen, dient u hier afstand van te doen.
meer informatie over bagage
nieuwe regels voor vloeistoffen in uw handbagage