overige medische voorzieningen


medische bagage
U kunt gratis tot 15 kg extra meenemen aan medische bagage. Voorwaarde is wel dat u voor vluchten van/naar Nederland een medische verklaring in het Engels kunt overleggen bij de check-in balie. Let op! U moet uw medische bagage vooraf bijboeken. Dit kunt u doen via Mijn Transavia onder het kopje 'medische services'.

 Van tevoren aanmeldenMee tot aan de gateVervoerMedische verklaring nodigKosten
Medische bagageJan.v.t.In cabine tot max. 10 kg en max. 55x35x25 cm*JaGratis tot 15 kg
LooprekNeeJaIn vrachtruimNeeGratis
KrukkenNeeJaIn cabineNeeGratis
RollatorNeeJaIn vrachtruimNeeGratis
Opklapbare loophulpNeeJaIn vrachtruimNeeGratis

* Medische bagage die u tijdens de vlucht niet nodig heeft, wordt altijd in het ruim vervoerd. Alleen in uitzonderlijke gevallen mag u uw medische bagage meenemen als tweede stuk handbagage (bijvoorbeeld wanneer het gevoelige medische apparaten betreft). Dit kan alleen als uw bagage binnen de handbagagevoorwaarden valt (afmetingen 55(L)cmx35(B)cmx25(H)cm en gewicht maximaal 10 kg). Voldoet de bagage hier niet aan, dan wordt vooraf bepaald of de bagage mee aan boord kan of dat deze bagage vervoerd wordt in het vrachtruim. Indien u medische bagage als handbagage mee wilt nemen, moet u dit van te voren aanmelden.


Wanneer heeft u een medische verklaring nodig?
In de medische verklaring dient een (onafhankelijke) arts aan te geven dat u geen nadelige gevolgen kunt ondervinden van het reizen in een drukcabine en/of dat u met medische bagage wilt reizen. De verklaring dient door de arts ondertekend te worden. De verklaring mag maximaal 7 dagen voor vertrek van uw heenreis uitgegeven zijn. Omdat reizen in een drukcabine sommige ziektebeelden kan verergeren, adviseren wij u in geval van een oorontsteking of koorts een arts te vragen om een medische verklaring. Raadpleeg in geval van twijfel altijd een arts.

transavia.com zal u in ieder geval om een medische verklaring vragen indien:
  • u zuurstof nodig heeft tijdens de vlucht (hierbij moet in de medische verklaring ook het benodigde aantal liters zuurstof per minuut worden vermeld)
  • u medische bagage mee wilt nemen (max. 15 kg)
  • u zwanger bent en er complicaties in uw zwangerschap zijn
  • u of uw kind aan een besmettelijke (kinder)ziekte lijdt (bijv. waterpokken). In de medische verklaring moet vermeld worden dat de ziekte zich niet meer in de besmettelijke fase bevindt
  • u binnen acht dagen voor vertrek een medische ingreep heeft ondergaan
  • u een lichaamsdeel in gipsverband heeft. Wij accepteren u eventueel ook zonder medische verklaring, zolang u voldoende op de hoogte bent van de risico’s die reizen met gips met zich meebrengt.

europees medisch paspoort
Het kan erg handig zijn om een medisch paspoort bij u te hebben als u op reis gaat. In het Europees medisch paspoort staat informatie over uw medicijngebruik. Er kan ook meer informatie over uw gezondheid instaan, maar dit is niet verplicht. Het Europees Medisch Paspoort is opgesteld in elf Europese talen en is tegen een geringe vergoeding verkrijgbaar bij uw huisarts of apotheek.

blindengeleide-, hulp- of reddingshond aan boord
Blindegeleide-, hulp- en reddingshonden worden gratis in de cabine geaccepteerd, ongeacht hun formaat. U bent verplicht het vervoer van uw hulphond tijdens of na de (online) boeking van uw vlucht te melden via Mijn transavia.com of via het transavia.com call centre. Heeft u een boeking gemaakt via een reisbureau of touroperator, meld uw hulphond dan bij reisbureau of touroperator.

De regels voor het meenemen van een hulphond:
  • Een hulphond kan nooit op een stoel geplaatst worden.
  • Een hulphond dient te allen tijde aangelijnd te blijven.
  • Verder heeft u nodig: Geldig dierenpaspoort en benodigde vaccinaties.
meer informatie over het dierenpaspoort

Sommige landen kennen beperkende voorschriften voor het vervoer van huisdieren door of naar hun land. Dat geldt eveneens voor uw hulphond. Voor meer informatie over de importvoorschriften voor uw huisdier kunt u contact opnemen met de ambassade van het land van bestemming.

rol cabinepersoneel
Om iedereen een zo veilig en comfortabel mogelijke vlucht te kunnen garanderen, beschikt transavia.com over gekwalificeerd cabinepersoneel. Met hen kunt u al uw wensen tijdens de vlucht bespreken. Zij zijn echter niet bevoegd u te assisteren bij het eten of bij uw persoonlijke hygiëne. Datzelfde geldt voor het optillen of dragen van passagiers en het toedienen van medicijnen of injecties. Indien u dergelijke verzorging nodig heeft, dient u te reizen met een persoonlijk begeleider die u tijdens de vlucht kan assisteren. Voor een begeleider geldt het normale vliegtarief dat op het moment van boeken beschikbaar is. transavia.com heeft geen rolstoelen aan boord.

medicijnen
Zorg er altijd voor dat u uw medicijnen in uw handbagage meeneemt, dus niet in de bagage die via de check-in balie naar het laadruim gaat. Verder raden wij u aan het Engelstalige recept van uw medicijn mee te nemen, zodat u dat kunt laten zien als douane- of veiligheidsbeambten vragen stellen over uw medicijnen of injectienaalden. Injectienaalden dienen goed verpakt te worden. Medicijnen die koel moeten worden bewaard, kunt u het beste meenemen in koelzakken of vacuumflacons binnen de geldende handbagagevoorschriften. Er is geen koelmogelijkheid aan boord.