Rhodos, Griekenland

Boek een ticket naar één van de grootste eilanden van Griekenland: Rhodos! Op dit zonnige eiland is het heerlijk vertoeven op de mooie langgerekte zandstranden.

Rhodos ligt met haar dorpje Lindos aan de voet van de Akropolis. Dit eeuwenoude monument torent hoog boven witte huisjes met talloze geplaveide straten uit. Als je naar boven klimt, krijg je een fantastische uitzicht over de stad en natuurlijk…de Middellandse Zee. Geen zin om te lopen? Je kunt je ook door een ezeltje laten brengen! Behalve dit stukje geschiedenis heeft eiland een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het oude romantische Rhodos-stad staan Byzantijnse kerken tegenover indrukwekkende moskeeën, uniek in de wereld! Lees meer over de 5 bekendste bezienswaardigheden van Rhodos, voor een onvergetelijke vakantie in Griekenland.

Vlieg naar het zonnige Rhodos!

Op vakantie naar Rhodos betekent: languit op je handdoek wegdromen op de heerlijke goudgele zandstranden. In de zomer is het erg warm op het eiland en zoek je verkoeling in de schitterende blauwe zee. De winters zijn zacht met vaak nog aangename temperaturen. Aan de westkant van Rhodos staat er gelukkig altijd een verfrissend windje (ideaal voor de zomer), terwijl het aan de oostkant nagenoeg windstil is. Wanneer vlieg jij naar Rhodos?

Praktische informatie

Paspoort visum

Je hebt een geldig paspoort of identiteitskaart nodig.  

Tijdzone

GMT +2 (zomertijd +3) 
In Rhodos is het één uur later dan in Nederland.

Valutas

In Rhodos betaal je met de Euro (EUR).

Vluchtduur

De vlucht naar Rhodos duurt ongeveer 3,5 uur. Soms is je heen- of terugvlucht korter door de gunstige windrichting.