Catania, Italië

Uitgestrekte heuvels met fruitbomen, prachtige stranden, eeuwenoude historie én natuurlijk die overheerlijke Italiaanse keuken; dat is Sicilië.

Het perfecte startpunt om Sicilië te ontdekken is Catania, gelegen aan de oostkust van dit heerlijke eiland in Zuid-Italië. Je vliegt in ongeveer 2,5 uur naar Catania, gelegen aan de voet van de beroemde vulkaan Etna. Haar ligging en die van het naastgelegen berglandschap zorgen voor een spectaculaire achtergrond als je heerlijk in de Ionische Zee ligt te dobberen.

Vlieg naar Catania en geniet van ‘La Dolce Vita!’

Of je nu naar Catania vliegt om lekker te relaxen op één van de goudgele stranden of toch liever gaat hiken in de bergen; er is hier altijd wat te doen. Het grootste eiland van Europa is een waar openluchtmuseum. Van Romeinen tot Duitsers en van Grieken tot Britten: ze zijn hier de afgelopen 3 eeuwen allemaal geweest en hebben de mooiste monumenten achtergelaten. Boek je vliegticket naar Catania en ontdek dit schitterende eiland zelf!

Praktische informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

De luchthaven van Catania ligt op ongeveer 7.5 km afstand van het centrum van Catania. Vervoer van/naar de luchthaven is mogelijk per taxi of bus.
 • Taxi

  Taxistandplaatsen staan buiten voor de aankomsthal. Je bent voor ongeveer € 20 (inclusief bagage) binnen 15 minuten in het centrum van Catania.
 • Bus

  Met lijn 457 rijdt je in 20 minuten naar het centrum van Catania. De laatste halte van deze buslijn is het centraal station van Catania. Bij de buschauffeur koop je een kaartje voor €1 die 90 minuten geldig is. 

Vervoer binnen de stad/regio

Binnen Catania kun je alle kanten op: 
 • Bus

  De bus is het goedkoopste vervoersmiddel om Catania te ontdekken. Je koopt je buskaartje bij de buschauffeur, bij kiosken of stations.
 • Trein

  Wil je meer zien dan Catania? Met de trein reis je naar grote steden zoals Palermo!
 • Taxi

  Je kunt in Catania gemakkelijk een taxi aanhouden op straat. Natuurlijk zijn er ook taxistandplaatsen bij bijvoorbeeld het treinstation. Let op: Na 22.00 uur liggen taxitarieven hoger. 

Paspoort en visum

Je hebt een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. 

Tijdzone

GMT +1 (zomertijd +2) 
In Catania is er geen tijdsverschil met Nederland. 

Valutas

In Catania betaal je met de Euro (EU). 

Vluchtduur

De vlucht naar Catania duurt ongeveer 3 uur. Soms is je heen- of terugvlucht korter door de gunstige windrichting.