Olbia, Italië

Naar de andere kant van de wereld voor hagelwitte stranden en kraakhelder water? Niet nodig! Boek gewoon een ticket naar Sardinië en haar schitterende Costa Smeralda (smaragdkust).

Gelegen aan de mooiste kuststrook van Sardinië ligt Olbia. Haar grote haven en vliegveld bieden je toegang tot een van de mooiste eilanden van Italië. De stad wordt daarom ook wel de ‘poort van Sardinië’ genoemd. Uitkijkend op het turquoise water zijn de hagelwitte zandstranden ideaal voor lange luierdagen. Maar het is ook zeker een must om eropuit te trekken. De lange historie van Olbia heeft veel archeologische schatten opgeleverd. De kerk San Simplicio is het belangrijkste monument van Olbia. Wil je meer zien van de omgeving? Huur een auto en je kunt gemakkelijk het eiland verkennen!

Lekker eten en shoppen in Olbia

In Olbia kunnen shopliefhebbers heerlijk hun gang gaan. Vooral in Corso Umberto zijn de straten overladen met moderne winkels. Na een dagje shoppen rust je uit op een terrasje. Het plein Piazza Regina Margherita staat er vol van! In één van restaurants proef je de culinaire specialiteiten die vooral uit de zee komen. Probeer de befaamde mosselsoep of de gevulde mosselen. Met een lokale wijn erbij kan je avond niet meer stuk!

Praktische informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

De luchthaven van Olbia ligt op ongeveer 12 km afstand van het centrum. Vervoer van/naar de luchthaven is mogelijk per taxi, bus of trein.
 • Taxi

  Taxi’s staan buiten voor de aankomsthal. Je bent in ongeveer 10 minuten in het centrum van Olbia.
 • Bus

  Elke dag rijd busnummer 10 vanaf/naar de luchthaven van Olbia. Dit geldt ook voor busnummer 2, maar deze rijdt alleen op werkdagen en tot 20.00 uur. De bushalte ligt buiten voor de aankomsthal.

Vervoer binnen de stad/regio

Binnen Olbia kun je alle kanten op:
 • Bus

  De busmaatschappij ARST regelt alle busdiensten. Bushaltes staan overal in het centrum van de stad. Tickets kun je in de bus kopen, in kiosken, in tabakswinkels, op de luchthaven en op busstations.
 • Trein

  Je kunt in Olbia met de trein naar andere grote steden reizen. Houd er wel rekening mee dat het netwerk beperkt is.
 • Taxi

  In de grote dorpen en steden zijn er taxistandplaatsen. Ben je niet in de buurt van taxistandplaatsen? Je kunt ook op straat gemakkelijk een taxi aanhouden.

Paspoort en visum

Je hebt een geldig paspoort of identiteitskaart nodig.

Tijdzone

GMT +1 (zomertijd +2)
In Olbia is er geen tijdsverschil met Nederland.

Valutas

In Olbia betaal je met de Euro (EUR).

Vluchtduur

De vlucht naar Olbia duurt ongeveer 2 uur. Soms is je heen- of terugvlucht korter vanwege de gunstige windrichting.