Palermo, Italië

Ga op vakantie naar één van de oudste steden van de Middellandse Zeegebieden, Palermo. Haar prachtige kust, hoge bergen en eeuwenoude geschiedenis laten je hart smelten!

Vlieg naar de hoofdstad van Sicilië en je zult er al snel achter komen dat je ogen te kort komt. De stad is door de eeuwen heen bewoond door verschillende culturen en dat is duidelijk terug te zien. Omgebouwde moskeeën, barokke kerken, betoverende paleizen, Dorische tempels, het gaat maar door. Deze stad laat zien hoe veelzijdig Italië is. Toch kom je vooral naar dit eiland voor haar witte zandstranden. Langs de kustlijn geniet je van het blauwgroene water waarin je perfect kunt snorkelen. Tijdens zonsondergang kun je hier een heerlijke strandwandeling maken. Lees meer over de 5 bekendste bezienswaardigheden van Palermo.

Ontdek het fascinerende Palermo

Met een ticket naar Palermo is de vulkaan Etna een wonder dat je zeker niet wilt missen. Alleen de weg ernaartoe is al een memorable ervaring. Met een bus of te voet ga je naar boven en krijg je uitzicht over de prachtige kustlijn. Bovenaan de vulkaan kun je hiken en de vier kraters ontdekken. Een vakantie naar Palermo is een onvergetelijke ervaring!

Praktische informatie

Paspoort en visum

Je hebt een geldig paspoort of identiteitskaart nodig.

Tijdzone

GMT +1 (zomertijd +2)
In Palermo is er geen tijdsverschil met Nederland.

Valutas

In Palermo betaal je met de Euro (EUR).

Vluchtduur

De vlucht naar Palermo duurt ongeveer 2 uur. Soms is je heen- of terugvlucht korter vanwege de gunstige windrichting.