Ljubljana, Slovenië

Vlieg naar Slovenië en ontdek de prachtige hoofdstad Ljubljana! Je geniet hier van historische monumenten, beeldschone natuur en gezellige terrasjes langs het water.

Ljubljana een vreemde eend in de bijt? Tijd om daar verandering in te brengen! De hoofdstad van Slovenië is namelijk modern, vriendelijk én compact. Je kunt alle bezienswaardigheden dus gemakkelijk te voet bereiken. Bijvoorbeeld het zuurstokroze Franciscanenklooster op het charmante Prešerenplein. Vergeet op  de terugweg niet over de Tromostovjebrug te gaan; werkelijk adembenemend mooi. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Ljubljana!

Boek goedkope vliegtickets naar Ljubljana

Ljubljana is een echte studentenstad en dat zorgt voor veel sfeervolle cafés en restaurants. Ontdek via de smalle straatjes de leukste wijnbarretjes en proef de fantastische wijn Movia. Wil je ook nog iets actiefs doen? Ga suppen op de mooie Ljubljanicarivier, die dwars door het centrum loopt. Of klim naar het eeuwenoude kasteel Ljubljanski Grad. Je krijgt een schitterend uitzicht over de stad!

Praktische informatie

Paspoort en visum

Je hebt een geldig paspoort of identiteitskaart nodig.

Tijdzone

GMT +1 (zomertijd +2) 
In Ljubljana is er geen tijdsverschil met Nederland. 

Valuta's

In Ljubljana betaal je met de Euro (EUR). 

Vluchtduur

De vlucht naar Ljubljana duurt ongeveer 2 uur. Soms is je heen- of terugvlucht korter vanwege de gunstige windrichting.